Anna Boczar 9 Report post Posted October 19, 2018 Aplikacja do integracji z hurtownią PTAK, dająca dostęp do ponad 60 000 produktów odzieżowych dzięki integracji z hurtownią PTAK i umożliwiająca poszerzenie listy produktów w sklepie. Aplikacja pozwala na jednostronną integrację z hurtownią, czyli import asortymentu do Shopera wraz ze stanami magazynowymi dostępnymi w hurtowni - w przygotowaniu jest również wersja full dropshipping, ale co najmniej kilka tygodni musimy na nią zaczekać. Link do aplikacji: https://www.shoper.pl/aplikacje/integracja-z-hurtownia-ptak/ Pomoc: https://www.shoper.pl/help/artykul/aplikacje-integracja-z-hurtownia-ptak/ Cena: darmowa Autor: Mint Software Quote Share this post Link to post Share on other sites
greenstars 0 Report post Posted November 27, 2018 Hurtownia ma bardzo ciekawą ofertę, sama integracja pozostawia jednak wiele do życzenia. Najważniejsza rzecz - integracja powoduje import produktów w taki sposób, iż każdy rozmiar danego produktu jest jako osobny produkt a nie rozmiar. W przypadku hurtowni matterhorn jest to zrobione tak, jak być powinno. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Anna Boczar 9 Report post Posted November 28, 2018 Dzięki za informację. Zgłosiliśmy to twórcom aplikacji. Okazuje się, że mają tego świadomość i pracują nad zmianą, ale niestety nie jest to proste, gdyż Hurtownia Ptak dostarcza wszystkie rozmiary jako osobny produkt Quote Share this post Link to post Share on other sites
greenstars 0 Report post Posted December 16, 2018 Czy mi się wydaje, że coś się w Ptaku zmieniło i teraz produkty są z wariantami? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Anna Boczar 9 Report post Posted December 17, 2018 Tak, dostaliśmy dziś informację od twórców, że zmiana została wprowadzona Quote Share this post Link to post Share on other sites
ArturMateuszFlorian 0 Report post Posted October 24 Witam, chciałbym dodać do swojego sklepu produkty z sekcji SIZE+ pobrane z hurtowni PTAK, lecz integracja jest dosyć problematyczna. Otóż w przeciągu 3 dni aplikacja potrafi usunąć większość produktów, by przy następnym imporcie znowu je dodać (nie wystarczyłoby wyłączenie aktywności?). Wszelakie zmiany opisów, czy nazw produktów są bezsensowne, ponieważ po 2-3 dniach produkty zostają usunięte, by za kilka dni pojawić się znowu (mimo, iż często widnieją w hurtowni jako dostępne). Mam również inny problem. Chciałbym włączyć automatyczne ustawianie aktywności przez aplikacje, lecz po zaznaczeniu odpowiedniej zmiany i kliknięciu przycisku "zapisz zmiany" ustawienia wracają do swojej formy przed zmianami. Testowane na wielu przeglądarkach. Zauważyłem również, iż produkty z size+ są dostępne w dwóch kategoriach, "moda plus size" oraz "woman". Cały czas jestem w kontakcie z twórcą aplikacji, lecz to wiele nie pomaga, ponieważ problemy nadal występują. Jest to problem szeroko znany, czy tylko u mnie wychodzą takie anomalia? Jeśli tak, prosiłbym o jakieś rozwiązanie. Dodam, iż korzystam również z płatnej integracji z hurtownią matterhorn, która działa tak na 4 z plusem:) Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites