michu_ch 0 Report post Posted March 1, 2019 Witam. Mam pytanie odnośnie konfiguracji opcji DOSTAWY , a mianowicie Paczkomaty. Udało mi się skonfigurować dostawę myślę poprawnie. O ile dla mnie jest w miare ok, ze strony klienta prawdopodobnie zacząłbym rzucać klawiaturą jeśli zobaczyłbym przy wyborze swojego paczkomatu coś takiego... Czy da radę skonfigurować tą opcję tak aby wyświetlała się mapka z dostępnymi paczkomatami w okolicy ??? Widziałem to na wielu innych sklepach i chciałbym skonfigurować to właśnie w ten sposób. Będę wdzięczny za odpowiedź ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fhtesta 2 Report post Posted March 3, 2019 na podstawie kodu pocztowego wybiera najbliższe paczkomaty w 95 % to wystarczy ale przydała by się mapa jak na allegro i innych platformach sklepowych Quote Share this post Link to post Share on other sites
Joanna Worona 23 Report post Posted March 4, 2019 Mamy w planach wprowadzenie mapki dostępnych paczkomatów, będziemy to mieli na uwadze. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiA 1 Report post Posted June 11, 2019 Wybór na podstawie listy posortowanej wg symbolu paczkomatu jest praktycznie niemożliwy - kiedy klient nie zna symbolu (a skąd miałby znać?) rzecz skończy się porzuceniem zamówienia. Kolejna fatalna niedoróbka. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiA 1 Report post Posted June 11, 2019 Właśnie zakończyła się dyskusja na ten temat z działem wsparcia Shoper. Najpierw dowiedziałem się, że lista jest posortowana wg nazw miejscowości i nie powinno być problemu z odnalezieniem i wybraniem odpowiedniego paczkomatu w danym mieście. Kiedy pokazałem, że to nieprawda, bo lista jest posortowana wg symbolu paczkomatu (co widać też na powyższym zrzucie michu_ch), to sprawa została zamknięta stwierdzeniem, iż lista jest pobierana z serwerów InPostu - i tyle, a moja sugestia, aby coś zrobić z tym fantem, została przekazana do działu rozwoju aplikacji. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Joanna Worona 23 Report post Posted June 11, 2019 @MiA zapewniam Cię, że sprawa nie została zamknięta - będziemy pracowali nad rozwiązaniem wyświetlania się tej listy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiA 1 Report post Posted June 11, 2019 Pięknie dziękuję. Sprawa jest ważna, sklep nie jest po to, by odstraszać klientów takimi koszmarkami. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rogal 1 Report post Posted June 19, 2019 To ja dorzucę jeszcze problem z tym, że przy wyborze dostawy paczkomatem klient podaje dane firmowe do faktury, a nie ma osobnego pola na kod pocztowy i adres dostawy (który jest inny niż dane do faktury). Wtedy musi szukać paczkomatu ręcznie co jest frustrujące. Może lepsze GUI do paczkomatów pojawi się wcześniej niż w 2077. Jakimś cudem nawet najprostsze systemy do sklepów internetowych maja normalną mapę InPostu z paczkomatami i nie idą na łatwiznę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiA 1 Report post Posted June 19, 2019 Problem może wystąpić niezależnie od tego, czy podaje się adres do wystawienia faktury inny niż adres dostawy. Po prostu w każdym przypadku powinna być możliwość łatwego wskazania paczkomatu docelowego - powinno to być od początku oczywiste. W tej chwili użytkownik dostaje listę paczkomatów posortowaną wg symbolu paczkomatu, co daje chaotycznie rozrzuconą listę miejscowości. Quote Share this post Link to post Share on other sites
JoannaZ 0 Report post Posted November 20, 2019 Dzień dobry, czy już są jakieś informacje nt. wprowadzenia mapy paczkomatów? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rogal 1 Report post Posted November 21, 2019 Pewnie nie, ale na pewno idą pełną parą pracę nad jakąś nową usługą premium albo integracją z allegro :). Jaki jest sens płacić za dodatkowe wsparcie czy usługi, skoro to za co już płacę jest do bani? Quote Share this post Link to post Share on other sites
fantel 1 Report post Posted April 21, 2020 (edited) u mnie w sklepie po dokonaniu zakupu wyskakuję komunikat "błąd podczas pobierania listy paczkomatów. spróbuj za chwilę" i nie można dokończyć transakcji. proszę o pomoc Edited April 21, 2020 by fantel Quote Share this post Link to post Share on other sites
fantel 1 Report post Posted April 21, 2020 już nieistotne. problemem był zły kod pocztowy podany przez klienta Quote Share this post Link to post Share on other sites